آموزش رایگان فتوشاپ مانند هر آموزش دیگری یک نوع سرمایه گذاری به حساب می آید. با پیشرفت تکنولوژی در اکثر مشاغل نوعی انقلاب ایجاد شده است. بسیاری از کارهایی که زمانی توسط نیروی دست یا با کامپیوتر های ساده انجام می شدند, امروزه به لطف سیستم های پیشرفته و نرم افزارهایی که توسط آنها می توان هر تغییری را به راحتی اعمال کرد, سریع تر و با خطای کمتری انجام می شوند.
فتوشاپ در یک نگاه
یادگیری فتوشاپ کاری است که نیازمند صرف زمان و انرژی کافی است. نه مدرس و نه کارآموز نمی توانند با بی دقتی و جسته و گریخته در مورد آموزش پروژه های فتوشاپ قدمی بردارند. در این مقاله ما قصد داریم تا به طور مختصر و مفید شما را با نرم افزار و محیط کار آن آشنا کنیم. مبنای توضیحات ما در این مقاله در مورد فتوشاپ بر اساس ارائه اطلاعات به صورت تیتروار است و برای آشنایی کامل تر با این نرم افزار پیشنهاد ما استفاده از دوره های آموزش فوتوشاپ مبتدی تا پیشرفته است.
ایده اصلی شروع نرم افزار فتوشاپ در یک تاریکخانه چاپ عکس توسط توماس نول و برادرش جان ابداع شد. آنها براساس نیازی که داشتند با کامپیوتر ساده خودشان کدنویسی هایی را انجام دادند که در نهایت منجر به ساخت برنامه Image Pro در سال ۱۹۸۸ شد و پس از اینکه این برنامه در سال ۱۹۹۰ توسط شرکت ادوبی به بازار عرضه شد, نام آن به ادوبی فتوشاپ تغییر پیدا کرد. نرم افزار فتوشاپ شامل دو نسخه cc و cs است. نسخه cs از شماره ۱ تا ۶ در فواصل اکتبر ۲۰۰۳ تا مه ۲۰۱۲ و نسخه cc در ویرایش های cc , 2014, 2015, 2017, 2018, 2019, 2020 منتشر شده است. ]
محبوبیت نرم افزار فتوشاپ به دلیل دامنه وسیع توانایی های آن در ایجاد و ویرایش تصاویر چه برای چاپ و چه در نسخه دیجیتال و ارتباط آن با سایر نرم افزارهای ساخت و ویرایش انیمیشن است. حال که شما را با تاریخچه این نرم افزار آشنا کردیم به سراغ بحث آموزش جامع فتوشاپ می رویم.
اهمیت آموزش فتوشاپ ۲۰۲۰
قبل از شروع دانلود آموزش کامل فتوشاپ میخواهیم به این سوال جواب بدهیم که اصلا چرا به یادگیری فتوشاپ نیاز داریم؟ پاسخ به این سوال برای هر شخص متفاوت از دیگری است. هر کسی بنا به دلایلی به سمت یادگیری این نرم افزار می آید. با پیشرفت تکنولوژی, در بسیاری از مشاغل تغییرات زیادی اتفاق افتاده است. تبلیغات گوناگونی که در تلویزیون یا اینترنت یا حتی به صورت بنر در سطح خیابان ها مشاهده می کنید, همگی به وسیله نرم افزار های مشابه فتوشاپ ساخته می شوند. شاید با خودتان بگویید من که نمی خواهم تبلیغ بسازم پس احتیاجی به تهیه یادگیری فتوشاپ ندارم. این طرز فکر اشتباه است.
شاید این مثال نظرتان را عوض کند. فرض کنید شما برای یک شرکت احتیاج به رزومه عکس دار دارید. از طرفی تنها عکسی که فعلا در اختیار دارید مثلا جای یک منگنه یا مهر کوچک بر روی آن است و عملا برای ارائه در رزومه مناسب نیست و شما هم زمان کافی برای گرفتن عکس مجدد ندارید. در این حالت اگر دوره های آموزش فوتوشاپ پیشرفته را طی کرده باشید می توانید در عرض ۵ دقیقه به راحتی عکس خودتان را روتوش کنید و آن را برای ارسال رزومه آماده کنید. با این مثال ساده به راحتی می توانید اهمیت یادگیری این نرم افزار و تلاش برای شرکت در دوره های اموزش فتوشاپ رایگان را درک کنید.
آموزش پروژه محور فتوشاپ
در مرحله اول یادگیری هر نرم افزاری, آشنایی با محیط اولیه نرم افزار و ابزارهای آن محیط بسیار حائز اهمیت است. بنابراین ما نیز برای آموزش مقدماتی فتوشاپ ابتدا شما را با محیط کلی این نرم افزار آشنا میکنیم. در عکس زیر محیط نرم افزار پس از باز شدن نشان داده شده است.
محیط کاری نرم افزار فتوشاپ
و اشتند با کامپیوتر ساده اشان کدنویسی هایی را انجام دادند که در نهایت منجر به ساخت برنامه
همانطور که مشاهده می کنید در هر بالا و چپ و راست صفحه گزینه هایی وجود دارد که هر کدام ابزارهای خاصی را در اختیار کاربر می گذارند. این ابزارها در این مقاله به طور مختصر توضیح داده می شوند و اگر قصد یادگیری جامع تر این نرم افزار را دارید می توانید با تهیه دوره آمزش فتوشاپ که هم شامل آموزش حرفه ای فتوشاپ و هم مبتدی است به طور کامل با این ابزارها و کارایی آنها آشنا شوید. در بالای صفحه نمایش یک نوار شامل چندین گزینه مشاهده می کنید که به آن نوار منو یا Menu Bar می گویند. هر کدام از این منوها, زیرمجموعه ای از دستورات را شامل می شوند که توضیح تک به تک آنها در این مقاله آموزش فوتوشاپ گنجانده نشده و بعدا به تفصیل به آن خواهیم پرداخت.
از طریق گزینه File در این نوار و سپس انتخاب گزینه New میتوانیم یک سند جدید در فتوشاپ باز کنیم یا از طریق گزینه Open یک عکس را وارد نرم افزار کنیم. به وسیله گزینه Close هم می توانیم عکسی که در حال حاضر داخل نرم افزار باز است را ببندیم. بعد از انجام عملیات های ویرایشی روی عکس هم با گزینه Save یا Save As می توانیم فایل را ذخیره کنیم. این ۲ گزینه در اصل تفاوت زیادی ندارند. هر دو فایل را ذخیره می کنند منتها توسط گزینه Save , نرم افزار بدون سوال از کاربر, فایل جدید را بر روی فایل قبلی ذخیره می کند و در زمانی که شما می خواهید یک فایل با ۲ نوع ویرایش را در یک مکان داشته باشید مناسب نیست.
در این حالت بهتر است از گزینه Save As استفاده کنید. این گزینه پس از انتخاب از شما محل ذخیره جدید را سوال می کند. علاوه بر آن می توانید نام فایل را تغییر دهید یا آن را با فرمت دلخواهتان ذخیره کنید. گزینه Import هم مختص زمانی است که می خواهیم فایلی را از یک نرم افزار دیگر وارد فتوشاپ کنیم. و در آخر گزینه Exit از منو File وظیفه بستن نرم افزار را بر عهده دارد و همان کار ضربدر بالای صفحه سمت راست را میکند. بقیه گزینه های منو File و همچنین سایر منوهای موجود در نوار منو, در دانلود آموزش فتوشاپ ویژه سطح مبتدی تا حرفه ای به طور کامل توضیح داده شده اند.
گزینه های منو File
در زیر نوار منو یک نوار دیگر نیز به نام نوار تنظیمات یا Option Bar موجود است. از این نوار زمانی که کاربر بر روی هر ابزاری کلیک کند استفاده می شود و گزینه های آن برای هر نوع ابزار با دیگری متفاوت خواهد بود. به طور مثال اگر کاربر قصد اضافه کردن یک متن بر روی تصویر یا در کل نوشتن یک متن را داشته باشد و بر روی ابزار مربوط به نوشتن کلیک کند می تواند با انتخاب هر کدام از آیکون های جدید که در نوار تنظیمات برای او نمایان می شود, نوع قلم, اندازه و نوع فونت نوشتاری, نوع قرارگیری متن بر روی عکس و تنظیمات دیگر مرتبط را انجام دهد. در زیر تصویر باز شدن گزینه مربوط به نوع فوت را در آن می بینید.
گزینه تغییر فونت
در سمت راست صفحه یک منو شامل طیفی از رنگ ها را مشاهده می کنید. این پنجره به نام پنجره شناور شناخته می شود در این پنجره نیز ابزارهای متفاوتی وجود دارد که ۳ نوع از آنها از همه مهم تر هستند. اولین ابزار یا منو با نام Libraries در واقع مانند یک دفترچه خاطرات عمل می کند. تمام عملیاتی که شما در هر قسمت فتوشاپ انجام می دهید در آن ثبت میشود. این کار ۲ مزیت بزرگ دارد. اول اینکه ابزارهایی را که استفاده کرده اید, نوع عملکردشان را به وسیله خاموش و روشن کردن حالت نمایش آن ابزار در این منو می توانید ببینید. این امتیاز به خصوص در مورد کاربران تازه کار بسیار مفید است.
دومین مزیت این است که اگر دستوری را به اشتباه اجرا کردید می توانید از طریق این ابزار آن را خنثی کنید. تفاوتی که این منو با دستور Undo یا همان Ctrl+Z دارد این است که این منو برخلاف Undo میتواند مراحل انجام شده را تا همان ابتدای امر نیز برگرداند. البته در ۱ دستور استثناء وجود دارد که قادر به برگرداندن تغییرات تا قبل از اجرای این دستور نیست و آن هم دستور Crap یا همان برش زدن است. در مورد Libraries نیز در آموزش رایگان فتوشاپ ۲۰۲۰ ویژه سطح مبتدی تا حرفه ای توضیح داده شده است.
دومین ابزار مهم در این منو, ابزار Layers است. این ابزار همانطور که از نامش مشخص است مربوط به لایه های یک عکس است. شاید برایتان سوال باشد که لایه بندی یک عکس چیست؟ بیایید با یک مثال توضیح دهیم. فرض کنید شما عکسی از خودتان در اتاقتان را در اختیار دارید و می خواهید مثلا یک پوستر را به دیوار اتاق اضافه کنید یا ساعت را از روی دیوار حذف کنید یا مثلا یک گیتار را در کنارتان اضافه کنید. تمام این کارها زمانی بر روی خود عکس قابل انجام هستند که در یک لایه دیگر ساخته و ذخیره شده باشند و از آنجا به عکس شما که در واقع یک لایه دیگر است منتقل شوند. اگر هنوز متوجه نشده اید نگران نباشید. پیگیری آموزش فتوشاپ پروژه محور و یادگیری آن چندان سخت نیست و برعکس بسیار شیرین است منتها شما نمی توانید بدون تلاش یا با دنبال کردن آموزش کامل فتوشاپ, در چند روز به آن تسلط دلخواه برسید.
موفقیت در هر زمینه ای نیازمند پشتکار و علاقه است و اگر در حال خواندن این مقاله اموزش مقدماتی فتوشاپ هستید, قطعا علاقه دارید و فقط نیازمند کمی تلاش هستید تا بعد از یادگیری این نرم افزار با قدرت های شگفت انگیز آن آشنا شوید و لذت ببرید. و اما آخرین ابزار مهم, ابزار Color و Swatches است. این ابزارها اگر بیش از ۲ نوع قبلی کاربردی نباشند, کمتر از آنها نیستند. اهمیت این ابزارها بیشتر در موقع روتوش تصاویر مشخص میشود. طیف وسیع رنگی که در این ابزارها و قسمت Color Picker در اختیار کاربر قرار داده می شود, میتواند نتیجه بسیار رضایت بخش تری را ایجاد کند چرا که کابر نزدیک ترین رنگ ها به رنگ پس زمینه دلخواهش را می تواند از بین آنها انتخاب کند.
ابزار Color و Swatches و قسمت Color Picker
در قسمت سمت چپ هم نوار دیگری تحت عنوان نوار ابزار یا Tool Panel وجود دارد. تمام ابزارهای کلیدی فتوشاپ مانند برش زدن, رنگ آمیزی, انتخاب یک قسمت از تصویر, توانایی بزرگنمایی تصویر یا جابجا کردن آن و ابزارهایی از این دست در این منو موجود می باشد. هر کدام از این ابزارها علاوه بر آیکون مشخص خود, کلید های میانبری نیز بر روی صفحه کلید دارند که در مورد تک تک این ابزارها و همچنین کلید های میانبر آن ها در قسمت اموزش فتوشاپ پیشرفته توضیحات کامل داده شده است.
دانلود رایگان آموزش فتوشاپ ۲۰۲۰
پکیج آموزش فتوشاپ نیز مانند هر آموزش دیگری یک نوع سرمایه گذاری به حساب می آید. هزینه ای که شما برای یادگیری هر کاری صرف می کنید در واقع هزینه نیست. زیرا پس از یادگیری نه تنها تمام این هزینه به شما برمی گردد بلکه سود هم به دست خواهید آورد. ما در تیم گرافیستار سعی کرده ایم که فتوشاپ را به صورت رایگان یا با هزینه ای بسیار پایین که فرق چندانی با رایگان بودن ندارد در اختیار شما مخاطبین عزیز قرار دهیم. هدف ما این است که علاقمندان به این نرم افزار, صرفا به خاطر هزینه های گزاف شرکت در کلاس های آن, از یادگیری آن منصرف شوند.